Voorleeskwartiertje

Voorlezen is samen taal ontdekken. Samen opgaan in de wereld van het verhaal. Voorlezen is leerzaam en gezellig. Maar op welke leeftijd begin je daarmee? Wat lees je voor? En vooral… hóe doe je dat?
Met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Zelfs in de baarmoeder is je baby al bezig met taalontwikkeling! Dus pak er na de geboorte meteen een boekje bij. Nou ja, misschien een week later. Maar je hoeft echt niet te wachten tot je kindje kan zitten of praten! Je pasgeboren baby geniet van de klanken en ritmes wanneer jij voorleest. Probeer het maar eens: je krijgt er een ontspannen baby voor terug.
Voorlezen kun je net zolang blijven doen als jij en je kind willen. Ook kinderen die zelf goed kunnen lezen worden nog graag voorgelezen. Soms tot ver in de tienertijd!

Bibliotheek Hoorn – Risdam
Iedere woensdagmiddag genieten van het voorleeskwartiertje in de drie vestigingen van de Bibliotheek Hoorn. Voor kinderen van 2 tot 5 jaar. Na afloop kunnen de kinderen tekenen, kleuren en natuurlijk leuke boekjes uitzoeken om mee naar huis te nemen. Het eerstvolgende voorleeskwartiertje staat gepland op woensdag 25 oktober van 15.00 – 15.30 uur. De toegang is gratis.
Geniet van het voorleeskwartiertje bij de Bibliotheek Hoorn.