Hippe en duurzame BiebTassen bij de Bibliotheek Hoorn

De Bibliotheek Hoorn introduceert een nieuwe lijn van stijlvolle en milieuvriendelijke BiebTassen, ontworpen door vier getalenteerde lokale kunstenaars en ontwerpers. Deze unieke tassen brengen niet alleen kleur en kunst in het dagelijkse leven, maar ondersteunen ook een goed doel: My Book Buddy. Hier zijn de vier exclusieve ontwerpen:

Dino-tas van STHOM
(Een ontwerper die gelooft in het omzetten van negatieve prikkels in positieve energie en zich richt op het creëren van milieubewustzijn):

“Zet stomme prikkels om in positieve energie” is het motto van STHOM. Deze tas, met het thema van uitgestorven dinosauriërs, roept op tot bewustwording over milieuproblematiek en duurzaamheid. STHOM. stelt dat als we niet snel onze leefomgeving beter gaan beschermen, we mogelijk hetzelfde lot als de dinosauriërs tegemoet gaan. Deze tas is een visueel krachtig statement dat ons eraan herinnert om bewuster te leven.

Alle Beestjes Helpen Kinderbiebtas van Levi Noë
(Stadsdichter die de inkleurbare Kinderbiebtas heeft ontworpen, met illustraties van zijn broer, om kinderen creatief en educatief bezig te houden):

Levi Noë, stadsdichter, brengt de “Alle Beestjes Helpen” Kinderbiebtas tot leven met inkleurbare illustraties van diertjes, getekend door zijn broer Benjamin Noë. Deze tas moedigt kinderen aan om hun creativiteit te uiten en biedt tegelijkertijd educatieve waarde door de thema’s die je in de bibliotheek kunt vinden. Het is een interactief kunstwerk dat kinderen zelf kunnen kleuren met potlood, stift of wasco.

Eventjes (n)iets – Biebtas van Eventjes Eefje
(Schrijfster van korte gedichten, heeft een tas ontworpen die rust en reflectie biedt door middel van inspirerende spreuken en tekeningen):

Eventjes Eefje, bekend om haar korte gedichtjes, heeft een tas ontworpen die een moment van rust en reflectie biedt. De tas bevat inspirerende spreuken en handgemaakte tekeningen van Yara Buttner. Het doel is om gebruikers een klein moment van “eventjes (n)iets” te laten ervaren, door na te denken over de eenvoudige maar betekenisvolle gedichten die erop staan.

Ode aan het boek van Lotte Laan
(Een kunstenaar die de romantiek en magie van boeken viert met haar tasontwerp, een ode aan de kunst van het woord en verbeelding):

Lotte Laan viert de magie van boeken met haar “Ode aan het boek” tas. Deze tas is een eerbetoon aan de kunst van het geschreven woord en het vermogen van boeken om lezers mee te nemen naar een wereld van verbeelding. Lotte benadrukt de romantiek en de kracht van letters om verhalen tot leven te brengen en lezers te betoveren.

Koop een BiebTas en laat kinderen lezen!
De tassen zijn verkrijgbaar in alle vestigingen van de Bibliotheek Hoorn voor slechts € 3,-. Nieuwe betalende leden krijgen de tas gratis als welkomstcadeau. De opbrengst van de tassen gaat, na aftrek van kosten, naar het goede doel My Book Buddy. Deze organisatie zet wereldwijd kinderbibliotheken op en stimuleert daarmee het lezen onder kinderen, waarbij de boeken daadwerkelijk worden uitgeleend.

De nieuwe BiebTassen zijn een perfecte combinatie van kunst, functionaliteit en duurzaamheid, terwijl ze een belangrijke bijdrage leveren aan de leesbevordering voor kinderen wereldwijd. Bezoek de Bibliotheek Hoorn en schaf vandaag nog je eigen unieke BiebTas aan!