Workshop nepnieuws en phising mails

De mediawijsheid workshop Dubbelnep gaat dieper in op het welbekende nep nieuws en de steeds vaker opduikende deep fake filmpjes. Uw kennis over deze onderwerpen wordt bijgespijkerd met behulp van een mediawijsheid quiz en een, door kunstenaar Martijn Aerts speciaal ontworpen, foto kwartetspel!

De workshop, die speciaal bedoeld is voor ouderen(60+),  is overzichtelijk opgebouwd. We verkennen hoe, (onderbuik)gevoelens door beelden kunnen worden opgeroepen. De vele foto’s en filmpjes over huisdieren en kleinkinderen zijn daar een voorbeeld van. In deze workshops analyseren we een aantal nep nieuwsberichten en gaat uzelf aan de slag met het schrijven van uw eigen nep nieuwsbericht. Daarna spreekt u, uw eigen nieuwsbericht in, via een app. Met deze app plakt u een gezicht van een bekend persoon vast aan uw ingesproken, zelfgeschreven nieuwbericht. Door deze workshop doet u ervaring op met het herkennen van phising mails en hoe ze niet te verspreiden! Samen met Netwerk Hoorn zorgen wij voor de Ipads en vriendelijke begeleiding! Uiteraard met een kopje thee of koffie. We zien u graag op één van onderstaande locaties:

Deelname kost € 5,-, aanmelden en bestellen via www.netwerkhoorn.nl  of aanmelden via www.hoornbeweegt.nl

De workshop wordt gegeven op diverse locaties.  In Wijkcentrum Huesmolen op woensdag 29 november van 10.00 tot 12:30 uur, in woon-, en zorgcentrum Betsy Perk op donderdag 30 november van 15:00 tot 17:30 uur, in wijkcentrum Zaagtand op woensdag 6 december van 13.00 tot 15.30 uur. in wijkcentrum de Cogge op woensdag 13 december  van 10.00 tot 12.30 uur, in wijkcentrum Kersenboogerd op woensdag 20 december van 13.00 tot 15.30 uur en in wijkcentrum de Kreek, datum en tijdstip is nog onbekend.

Workshop Dubbelnep is een initiatief van Jetset voor filmonderwijs. Partners zijn Netwerk Hoorn en Hotel Maria Kapel. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met de subsidie van het Fonds Lang leve de kunst en het VSB fonds.