Superhelden Zomerweken

Van 8 t/m 25 augustus worden de bibliotheekvestigingen in de wijkcentra in de Kersenboogerd en Risdam omgetoverd tot een waar heldenparadijs. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen meedoen aan gratis workshops om de superhero in zichzelf en hun eigen superpower te ontdekken.

Gratis workshops

De Bibliotheek biedt een boordevol programma om kinderen hun speciale superhelden skills te laten ontdekken en te ontwikkelen. Ze kunnen ‘Rappen als een Superheld’ met stadsdichter Levi Noë. Een mega stoere helden look ontwerpen tijdens ‘Own your superpower’, samen met andere muziekhelden in de Bieb een ‘Superhelden soundtrack’ maken van klanken en beats. Tijdens ‘Dance heroes’ laat Dazzling Dance Studios de kinderen dansen op hun unieke supermoves en beeldend kunstenaar Nalim Kawon maakt samen met de kinderen een supervet kunstwerk ‘Power painting’. Tenslotte kunnen ze ook nog een echte ‘superhelden sound effect’  van papier maken!

Handboek voor superhelden

De Bibliotheek zou de Bibliotheek niet zijn, als dit zomerprogramma niet gekoppeld zou zijn aan boeken. De inspiratie voor deze Superhelden Zomerweken is gebaseerd op het Handboek voor Superhelden. Deze boeken gaan over Lisa die wordt gepest omdat ze grote oren heeft. Maar op een dag vindt ze in de Bibliotheek het Handboek voor Superhelden. Met behulp van het handboek en de prachtige rode pyjama die haar oma maakt, wordt Lisa een echte superheldin. De boodschap is dat iedereen een superheld kan zijn en deze zomerweken dus helemaal in de bibliotheekvestigingen Kersenboogerd en Risdam.

Aanmelden

De workshops zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar en deelname is gratis. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek, maar ook een bibliotheeklidmaatschap tot 18 jaar is geheel gratis en biedt kinderen een schat aan mogelijkheden om eventjes in een hele andere wereld te zijn. Kijk voor meer informatie, het complete programma en aanmelden op www.bibliotheekhoorn.nl/superhelden