Langer thuis wonen

Op woensdag 25 oktober a.s. organiseert de Ouderenraad Hoorn de gratis thema-ochtend ‘Toekomst ouderen; langer thuis’ in wijkcentrum de Huesmolen in Hoorn. Tussen 10.00 en 13.00 uur zijn er verschillende sprekers. Er is veel ruimte voor vragen en er zijn informatietafels waar men onder het genot van gratis koffie en broodjes vragen over de onderwerpen van die ochtend aan deskundigen en Hoornse politici kan stellen.

Mensen blijven langer thuis wonen. Omdat ze dat zelf het prettigst vinden, maar ook omdat het beleid van de overheid daar steeds meer op is gericht. Maar wat is ervoor nodig om plezierig oud te worden op uw eigen plek, hoe bereid u zich voor op comfortabel ouder worden in uw eigen woonomgeving? Bijvoorbeeld met handige technische en digitale voorzieningen in huis die dat mogelijk maken. En de wetenschap dat er hulp voorhanden is. Op deze themaochtend, georganiseerd door de Stichting Ouderenraad Hoorn, krijgt u antwoord op deze onderwerpen. Sprekers zijn o.a. Marie-Jeanne Boltong, van de Raad van Ouderen en Rob Hartings, bestuurder MEE & de Wering. Namens de gemeente Hoorn wordt de website lekkerblijvenwonen.nl belicht. Daarna is er de mogelijkheid om meer informatie te krijgen over dit onderwerp, van diverse deskundigen aan zogenoemde informatietafels.

Aanmelden

De toegang is gratis. Aanmelden wordt op prijs gesteld met het oog op de (gratis) lunch. Aanmelden kan via een e-mailbericht naar bueren62@gmail.com.