Kinderboekenweek 2023

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje.

Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee!

Speuren door de Bibliotheek

Kleine detectives opgelet! Tijdens de Kinderboekenweek is er een speurtocht in de Bibliotheek.

Haal het antwoordformulier voor de speurtocht bij de balie van de Bibliotheek en zoek op vloeren, ramen, deuren of kasten de stickers met boekcitaten. Zorg dat de vragenlijst na afloop van de speurtocht met antwoordvel volledig ingevuld is en ontvang een verrassing!

Je kunt de speurtocht tijdens de gehele Kinderboekenweek doen, van 2 t/m 13 oktober tijdens de openingstijden van jouw vestiging. Er zijn geen kosten en vanaf ca. 7 jaar is de speurtocht zelfstandig te doen.

Meertalig voorlezen Risdam

Voorlezen in het Nederlands is leuk, maar in andere talen misschien nog wel leuker! Kom naar Bibliotheek Risdam voor mooie verhalen.

Voorlezen is goed voor elk kind. Dat doen we natuurlijk in het Nederlands. Ook zijn er heel veel kinderen die een andere moederstaal hebben en daarom lezen we deze middagen ook voor in het Arabisch en Turks.. Ook wanneer dit niet jouw moederstaal is, is het superleuk om het eens te horen. Dus Nederlandstalig of anderstalig? Iedereen is welkom van 15.00 tot 15.15 uur.

Woensdag 4 oktober  – Voorlezen in het Turks

Woensdag 11 oktober – Voorlezen in het Arabisch

Je kunt gewoon gratis hierbij aanwezig zijn en reserveren is niet nodig.