Gratis paspoort voor kinderen

Of ze nu wel of niet op vakantie gaan, bij Bibliotheek Hoorn kunnen alle kinderen deze zomer een GRATIS paspoort ophalen. Niet zomaar een paspoort, maar een LEESpaspoort. Hiermee kunnen ze vanaf de start van de zomervakantie sparen voor stickers per gelezen boek én krijgen ze bij een volgespaard paspoort een leuke verrassing.

Leespaspoort en verrassing
Het begint met knutselen: knippen, vouwen, kleuren en plakken. Alles om het paspoort mooi te maken. Lees minimaal 4 boeken, verdien een sticker per boek en het paspoort is vol. Op deze manier blijven de kinderen lekker lezen, zijn ze even in een andere wereld en worden ze een échte boekenexpert. Wanneer ze het paspoort vol hebben, ontvangen ze van de Bibliotheek ook nog een extra verrassing!

Kinderen geven boekentips
De kinderen ontvangen bij het paspoort ook nog een mooie boekenlegger. Hierop kunnen ze, als boekenexpert, invullen waarom je een bepaald boek echt zou moeten lezen. Deze boekenlegger komt samen met het gelezen boek op een speciale tafel in de Bibliotheek te liggen. Zo kunnen andere kinderen makkelijk zien wat leuke boeken zijn en deze ook gaan lezen. Hoe leuk is dat!

Gratis lidmaatschap
Alle kinderen kunnen meedoen. Kinderen die lid zijn van de Bibliotheek ontvangen een extra sticker. Kinderen die nog geen lid zijn, kunnen zich samen met een ouder of verzorger aanmelden als lid en ook die extra sticker verdienen. En waarom niet? Kinderen tot 18 jaar zijn altijd gratis lid bij de Bibliotheek.

De actie loopt van zaterdag 22 juli t/m zaterdag 2 september. Zorg dat je erbij bent, want op=op.

Bibliotheek Hoorn (Risdam), De Huesmolen 60, Hoorn, T. 0229-233799, www.bibliotheekhoorn.nl