De Nationale Voorleesdagen

Weet jij nog uit welk boek je vroeger werd voorgelezen? Natuurlijk! Want een voorleesmoment blijft je je hele leven bij. Creëer daarom nu een voorleesmoment met je (klein)kind. Tijdens De Nationale Voorleesdagen staan we extra stil bij hoe leuk, maar ook hoe belangrijk, voorlezen is.

Prentenboek van het Jaar

Centraal staat de Prentenboeken Top 10, met daarin de tien leukste voorleesboeken, gekozen door een deskundig comité. Eén titel wordt verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Dit jaar is dat Help! Een verrassing! van Miriam Bos. Het is een prachtig, kleurrijk prentenboek waarin jezelf mogen zijn centraal staat.

Meertalig voorleesontbijt

We starten De Nationale Voorleesdagen met een meertalig voorleesontbijt voor verschillende scholen. De wethouders Dick Bennis, Axel Boomgaars en René Assendelft komen voorlezen. Samen met onze eigen voorleeskrachten wordt er in het Pools, Arabisch en Turks voorgelezen aan de scholen Het Kompas, Al Amana en Het Universum. Als dat geen spektakel wordt!

Lezen en speuren

Tijdens De Nationale Voorleesdagen  (tot en met 3 februari aanstaande) kun je dagelijks een speurtocht doen en de rijke collectie prentenboeken van Bibliotheek Hoorn ontdekken. Elke dag lezen we voor uit één van de prentboeken uit de top tien. Dit is van 15.00 tot 15.30 uur in iedere vestiging. Daarna kunnen kinderen knutselen, zelf boeken uitzoeken en nog lekker even spelen.

Gratis workshops

Voorlezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van je kind, begin daarom vandaag nog met voorlezen. Door voor te lezen leert een kind een heleboel nieuwe woorden en wordt daardoor beter in taal. In verhalen beleven kinderen allerlei avonturen over de wereld en ze gaan zich herkennen in de personages uit het boek. Kortom: voorlezen verruimt de wereld van een kind.