Bouw appartementencomplex van start

Met het boren van de eerste paal, is het startsein gegeven voor de bouw van het appartementencomplex in de Huesmolen, ontwikkeld en gerealiseerd door Baetland Vastgoed in goede samenwerking met de gemeente Hoorn.

Op de plaats van het voormalige postkantoor terrein verrijst een complex bestaande uit 30 appartementen met voorzieningen op de begane grond. In het ontwerp van Format Architecten is gekozen voor aansluiting op de bestaande bebouwing. Aan de voorzijde en zijkant van het gebouw is een galerij gecreëerd zodat voetgangers droog richting winkelcentrum De Huesmolen kunnen lopen. Het grote parkeerterrein met 59 parkeerplaatsen voor het gebouw zal omzoomd worden door groenvoorziening.

Baetland Vastgoed is blij dat gestart is met de bouw van het complex. Om minder overlast voor omwonenden te veroorzaken, is gekozen voor boorpalen in plaats van heipalen. Met de realisatie van de appartementen en de aanleg van groenvoorziening rond het gebouw krijgt de entree van het winkelcentrum een aantrekkelijker aangezicht.

Duurzame energievoorziening
De bouw van het complex is in handen van Aannemingsbedrijf Wit Wognum. Het gasloze gebouw wordt voorzien van duurzame energievoorziening met zonnepanelen en een centrale warmtepompinstallatie, waardoor het gebouw qua duurzaamheid aan de eisen van deze tijd voldoet.

Oplevering en voorinschrijving voor huurappartement
Verwachting is dat de oplevering in het voorjaar van 2024 zal plaatsvinden. Op korte termijn zal de voorinschrijving voor de appartementen starten. Nadere Informatie zal op de website van Baetland Vastgoed www.baetland.nl en op social media (Facebook en Instagram) vermeld worden.