Bibliotheek Hoorn biedt meer dan alleen lezen

In Bibliotheek Hoorn – locatie Risdam kunnen bezoekers terecht voor een breed scala aan mogelijkheden. Henriëtte Roskam, de verantwoordelijke van de bibliotheek, legt uit dat de bibliotheek al 30 jaar gevestigd is in winkelcentrum De Huesmolen. Met een team van 3 medewerkers staat de bibliotheek klaar om de inwoners van Risdam te voorzien van verschillende diensten.

De voordelen van de locatie in winkelcentrum De Huesmolen zijn duidelijk voor Henriëtte. Het centrum biedt de perfecte gelegenheid om het diverse aanbod van Bibliotheek Hoorn onder de aandacht te brengen bij de lokale bevolking. De bibliotheek is namelijk meer dan alleen een plek om te lezen; het biedt ook mogelijkheden om de Nederlandse taal te leren, digitale vaardigheden te verbeteren, kennis te maken met kunst en cultuur en literatuur te ontdekken.

Bezoekers komen speciaal naar Bibliotheek Hoorn voor diverse redenen, zoals het lenen van boeken, het leren van de Nederlandse taal, het verbeteren van digitale vaardigheden, kennismaking met kunst en cultuur, en literatuur. Het is een plek waar mensen samenkomen en waar jong en oud elkaar ontmoeten.

Wat betreft toekomstplannen, laat Henriëtte weten dat er recentelijk een airconditioning is geplaatst om het comfort van de bezoekers te verbeteren. Ook wil ze benadrukken dat Bibliotheek Hoorn voor iedereen toegankelijk is, ongeacht lidmaatschap. Bezoekers kunnen er de hele dag terecht, van krant lezen tot boeken lenen, van hulp krijgen bij overheidsvragen tot deelnemen aan boekenclubs en kinderactiviteiten. Voor kinderen tot en met 18 jaar is het lidmaatschap zelfs helemaal gratis, waardoor een wereld van verhalen binnen handbereik ligt. De bibliotheek biedt ook faciliteiten om te studeren, te werken en gebruik te maken van computers, printers en een kopieermachine.

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden telefonisch contact opnemen of de website bezoeken. Voor specifieke vragen kunnen ze mailen naar risdam@bibliotheekhoorn.nl.

Bibliotheek Hoorn – locatie Risdam, Huesmolen 60 in Hoorn, T.0229-233799, www.bibliotheekhoorn.nl